Πράγα, Βιέννη & Βουδαπέστη

Περίοδοι: Άνοιξη, Γιορτές

825

Διάρκεια: 8 ημέρες

Πράγα, Βιέννη & Βουδαπέστη

Περίοδοι: Άνοιξη, Γιορτές

Ταξίδι στην Πράγα στη Βιέννη μαζί με Βουδαπέστη executive συνδυασμός. Ένα ταξίδι στις ωραιότερες πόλεις της κεντρικής Ευρώπης, συνδυάζονται η μεγαλοπρέπεια της Βιέννης, η αυθεντικότητα της Πράγας, και η πολιτιστική κουλτούρα της Βουδαπέστης. Κορυφαία αξιοθέατα το μαγευτικό μεσαιωνικό χωριό του Τσέσκι Κρουμλόβ, η Λουτρόπολη Κάρλοβι Βάρι και τα παραδουνάβια χωριά της Ουγγαρίας, τα οποία συμπληρώνουν την μαγευτική αυτή εικόνα μαζί με Βιέννη. Πια είναι πιο όμορφη το ταξίδι θα δώσει σε εσάς την απάντηση. Ταξίδι που ίσως δεν χρειάζεται να σκεφτείς που θα πας ή σε ποια από τις τρεις πιο ωραίες πόλεις της Ευρώπης πρέπει πρώτα να πας ….. Ταξίδι και στις τρεις την Πράγα την Βιέννη και την Βουδαπέστη …

Πρόγραμμα[+] Άνοιγμα Όλων

1η ημέρα Αθήνα – Πράγα

ξενάγηση πόλης.Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο των Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος». Αφού περάσουμε τον απαραίτητο έλεγχο εισιτηρίων είμαστε έτοιμοι να πάρουμε την πτήση μας με προορισμό την Πράγα. Άφιξη στην πρωτεύουσα της Τσεχίας, την Πράγα και επιβίβαση στα λεωφορεία μας για την ξενάγησή μας στην » χρυσή πόλη». Η ξενάγησή μας ξεκινάει απευθείας στο «Μικρό μέρος» μία από τις παλαιότερες ιστορικές συνοικίες στην Πράγα με την επιβλητική μπαρόκ εκκλησία του Αγ. Νικολάου,. Θα περπατήσουμε από την γραφική Γοτθική γέφυρα του Καρόλου μέσα από τα μεσαιωνικά δρομάκια της »Βασιλικής οδού» ως την πλατεία της παλιάς πόλης, με το Δημαρχείο και το φημισμένο αστρονομικό ρολόι και την »παρέλαση των αποστόλων» καθώς και στην πλατεία του ιστορικού κέντρου της Πράγας. Μετά το τέλος της ξενάγησής μας θα έχουμε το γεύμα μας σε τοπικό εστιατόριο για να απολαύσουμε την παραδοσιακή τοπική κουζίνα. Μετά το γεύμα μας μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, παραλαβή και τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Η υπόλοιπη ημέρα είναι ελεύθερη. Για το βράδυ σας προτείνουμε να διασκεδάστε σε τυπικές Τσέχικες μπυραρίες με τοπικές σπεσιαλιτέ και μπύρα παραγωγής τους ή στα φημισμένα τζαζ κλαμπ της Πράγας.

2η ημέρα Πράγα –εκδρομή Κάρλοβυ Βάρ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη γνωστή λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ στη Δυτική Βοημία. Γνωστή λόγω των ιαματικών πηγών τον 14ο αιώνα ονομάστηκε «Βασιλική Πόλη» από τον αυτοκράτορα Κάρολο τον 4ο και έκτοτε καθιερώθηκε σαν τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής. Διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο δίπλα στον ποταμό Τέπλα καταλαβαίνουμε γιατί ο Γκαίτε, ο Σίλλερ, ο Μπετόβεν, ο Μπάχ ο Τσάρος της Ρωσίας κ.α. περπάτησαν τον ίδιο δρόμο. Στο Κάρλοβυ Βάρυ θα έχουμε ξενάγηση. Μετά το τέλος της ξενάγησής μας θα κατευθυνθούμε σε τοπικό εστιατόριο όπου θα απολαύσουμε το γεύμα μας. Στην συνέχεια θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για αγορές, βόλτα ή απλά ένα καφέ Το απόγευμα αναχωρούμε από το Κάρλοβυ Βάρυ και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Πράγα. Η υπόλοιπη βραδιά είναι στην διάθεσή σας.

3η ημέρα Πράγα - Ξενάγηση στα Κάστρα της Πράγας

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Στην συνεχεία αναχωρούμε για την προγραμματισμένη μας για σήμερα πανοραμική ξενάγησή μας στα Κάστρα της Πράγας την Καστρούπολη. Πρώτη μας στάση το μοναστήρι του Στράχοβ και το Λορέττο ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Πράγας. Εν συνεχεία, κατευθυνόμαστε στη μαγευτική καστρούπολη, την Ακρόπολη της Πράγας που απλώνεται πάνω στο λόφο της ΜάλαΣτράνα και καταλήγουμε στον εντυπωσιακό Γοτθικό ναό του Αγ. Βίτου και στην »βασιλική» του Αγ. Γεωργίου. Μετά το τέλος της ξενάγησης μας θα έχουμε το γεύμα μας σε τοπικό εστιατόρια στην πόλη της Πράγας και εν συνεχεία μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Η υπόλοιπη ημέρα είναι στην διάθεσή σας. Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μια παράσταση « Μαύρου Θεάτρου », όπερα κλπ άλλωστε βρίσκεστε στην πόλη όπου γεννήθηκε η ιδέα του Μαύρου Θεάτρου!

4η ημέρα Πράγα –εκδρομή Τσέσκυ Κρουμλόβ – Βιέννη

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την όμορφη πόλη της Βιέννης, μέσα από μία όμορφη διαδρομή σε απόσταση λίγων ωρών από την Βιέννη, θα κάνουμε μια 2ωρη στάση στη δεύτερη πιο όμορφη πόλη μετά την Πράγα το «ΤσέσκυΚρούμλοβ». Χείμαρροι του ποταμού Μολδάβα τρέχουν σε πολλά σημεία αυτής της μεσαιωνικής πόλης, η οποία όπως και η Πράγα, είναι στην λίστα των διατηρητέων πόλεων της Ουνέσκο. Αποτελεί πολιτισμικό στολίδι με τα ιδιαίτερα καλοδιατηρημένα γοτθικού και αναγεννησιακού ρυθμού κτήρια της, τις εκκλησίες της και τα στενά δρομάκια της. Τα τείχη του Κρούμλοβ εσωκλείουν θησαυρούς ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και πολιτισμικής αξίας όπως η »κρυφή γέφυρα». Επισκεφθείτε το κάστρο της πόλης και θαυμάστε από ψηλά την πανοραμική θέα. Εκεί θα απολαύσουμε και το γεύμα μας σε εξαιρετικό παραδοσιακό εστιατόριο του ΤσέσκυΚρούμλοβ. Μετά το γεύμα μας αναχωρούμε και πάλι με προορισμό την πρωτεύουσα της Αυστρίας την Βιέννη. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στην Βιέννη, παραλαβή και τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Η υπόλοιπη βραδιά είναι στην διάθεσή σας.

5η ημέρα Βιέννη - ξενάγηση πόλεως

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ακολουθεί η ξενάγηση της πρωτεύουσας του Βάλς. Μεταξύ των άλλων θα δούμε τον διάσημο δρόμο MariahilferStrasse, την Όπερα, το δημαρχείο, το παλάτι Hofburg τα ανάκτορα Schonbrunn κ.α. Μετά το τέλος της ξενάγησή μας ακολουθεί γεύμα σε τοπικό εστιατόριο για να απολαύσουμε τις τοπικές λιχουδιές, και αμέσως μετά επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μία από τις εντυπωσιακές όπερες της Βιέννης, ή να απολαύσετε το ποτό σας σε ένα από τα ρετρό μαγαζιά της περιοχής.

6η ημέρα Βιέννη - Βιεννέζικα Δάση - (Μπρατισλάβα) - Βουδαπέστη

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Στην συνεχεία ξεκινάμε την σημερινή μας εκδρομή και ξενάγηση στα Βιεννέζικα Δάση για να γνωρίσουμε τον Πύργο του Λίχνενστάιν, το Μοναστήρι του Τίμιου Σταυρού, το Μάγιερλινγκ όπου έλαβε χώρα το πολιτικό ή ερωτικό δράμα του Ροδόλφου και της Βετσέρα και το κοσμοπολίτικο Μπάντεν. Μετά το τέλος της σύντομής ξενάγησής μας θα αναχωρήσουμε για την Βουδαπέστη με στάση στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας εκεί θα ξεκουραστούμε και θα απολαύσουμε το γεύμα μας. Λίγος ελεύθερος χρόνος και αναχωρούμε και πάλι με προορισμό την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας την Βουδαπέστη. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στην Βουδαπέστη, παραλαβή και τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Η υπόλοιπη βραδιά είναι στην διάθεσή σας. Κάντε μια βόλτα και γνωρίστε τις ομορφιές της Βουδαπέστης.

7η ημέρα Βουδαπέστη –εκδρομή Παραδουνάβια χωριά

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Η μέρα μας ξεκινάει με ξενάγηση στην Πέστη με τη πλατεία των Ηρώων που είναι στολισμένη με τα υπέροχα αγάλματα των Ούγγρων βασιλέων. Θα περάσουμε από το εκπληκτικό κτίριο της Όπερας και κατόπιν μέσω της οδού Αντράσσυ, έναν από τους πιο όμορφους και εμπορικούς δρόμους της πόλης, θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, ο τρούλος του οποίου φαίνεται από όλες τις γωνιές της πόλης. Η ξενάγηση μας ολοκληρώνεται, διασχίζοντας την ομορφότερη από τις 8 γέφυρες της πόλης, αυτή των αλυσίδων, για να βρεθούμε στην παραμυθένια πλευρά της Βούδας και να δούμε τον Πύργο των ψαράδων, όπου θα απολαύσουμε την θέα σε όλη την πόλη. Διάλειμμα για να απολαύσουμε ο γεύμα μας σε τοπικό εστιατόριο της περιοχής. Η ξενάγησή μας συνεχίζεται με την εκδρομή μας στα παραδουνάβια χώρια, μόλις 15 χλμ από την Βουδαπέστη, όπου θα συναντήσουμε το γραφικό χωριό των καλλιτεχνών, τον Άγιο Ανδρέα, στο οποίο μπορείτε να ψωνίσετε κρύσταλλα, πορσελάνες και πολλά αναμνηστικά δώρα. Τέλος, θα ανηφορίσουμε στο Βίσενγκρατ με το μεσαιωνικό κάστρο και την υπέροχη θέα πριν πάρουμε το δρόμο της επιστροφής στη Βουδαπέστη. Η υπόλοιπη βραδιά είναι στην διάθεσή σας.

8η ημέρα Βουδαπέστη – Αθήνα

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Συνάντηση στηνreceptionγια μεταφορά στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης όπου και θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής για Αθήνα.

Τιμές και Πληροφορίες[+] Άνοιγμα Όλων

ΤΙΜΕΣ
Η διαμονή σας / Hotels Αναχωρήσεις Smart Price Δικλ/Τρικλ Μονό Παιδί
Τιμοκατάλογος 8 ημερών
Panorama Prague 4* Aegean Airlines
04/04
-30€

30 Days before

825€ 1075€ 655€
Austria Trent Ananas 4*
Novotel 4*
Περιλαμβάνονται συνοπτικά

Αεροπορικά Εισιτήρια μετ’ επιστροφής με απευθείας πτήσεις Aegean Airlines | Μεταφορές από και προς αεροδρόμιο / ξενοδοχείο | 7 Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο ως άνω πρόγραμμα 2 Βουδαπέστη, 2 Βιέννη, 3 Πράγα | Πρωινό καθημερινά σε μπουφέ στο ξενοδοχείο σας, και 6 γεύματα στο σύνολο των ημερών | Ξεναγήσεις, περιηγήσεις σύμφωνα με πρόγραμμα που έχετε επιλέξει ως άνω | Ελληνόφωνος αρχηγός – ξεναγός στην εκδρομή σας | Ταξιδιωτική ασφάλεια αστική – επαγγελματική

Δεν περιλαμβάνονται

Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων 150€ | Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο | Είσοδοι σε μουσεία και επισκεπτόμενους – αρχαιολογικούς χώρους

Σημείωση

Οι πιο πάνω τιμές είναι τιμές ατόμου | Η ροή των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα ωράρια πτήσεων και λειτουργίας χώρων και μουσείων

Φόρμα Συμμετοχής

X

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Ευέλικτη Ημερομηνία Αναχώρησης (± 2-3 ημέρες)

Συμπληρώστε όλα τα πεδία με


Επιλογές Δωματίων