Σικελία

Περίοδοι: Άνοιξη, Γιορτές

435

Διάρκεια: 5 ημέρες

Σικελία

Περίοδοι: Άνοιξη, Γιορτές

Ανακαλύψτε τη φυσική ομορφιά και τα ιστορικά αξιοθέατα του νησιού. Το όμορφο νησί της Σικελίας είναι ένα συναρπαστικό μείγμα ευρωπαϊκού στυλ, ιστορίας και εξωτικής φωτοβολίδας. Βρίσκεται ανάμεσα στην ηπειρωτική Ιταλία και την Τυνησία, το μεγαλύτερο νησί της Ιταλίας είναι ευλογημένο με ένα όμορφο κλίμα, εκπληκτικό τοπίο και απίστευτα αξιοθέατα που χρονολογούν την μεσογειακή ιστορία και τον πολιτισμό κατά τη διάρκεια των αιώνων. Η μοναδική κουλτούρα της Σικελίας συμπληρώνεται από εκπληκτική φυσική ομορφιά – κυματιστές κοιλάδες με ελαιώνες και αμπελώνες, εκπληκτική θέα στην Αίτνα και πάνω από 1000 μίλια παρθένα ακτή που περιβάλλεται από εξωτικά νησιά.

Πρόγραμμα[+] Άνοιγμα Όλων

1η ημέρα Αθήνα - Κατάνια - Κεφαλού - Παλέρμο

Αναχώρηση από την Αθήνα και άφιξη στο αεροδρόμιο της Κατάνια. Αμέσως μετά κατευθυνόμαστε προς τη μεσαιωνική πόλη Κεφαλού (Τσεφαλού). Στην περιήγησή μας θα θαυμάσουμε, μεταξύ άλλων, την Πιάτσα Ντουόμο με τον Καθεδρικό Ναό του Ρογήρου του Νορμανδού με τα βυζαντινά ψηφιδωτά και τα μεσαιωνικά πλυντήρια. Εν συνεχεία, μέσω του παραλιακού δρόμου κατευθυνόμαστε προς το Παλέρμο, όπου τακτοποίηση στο ξενοδοχείο & διανυκτέρευση.

2η ημέρα Παλέρμο - Μονρεάλε  (ξενάγηση)

Πρωινό και περιήγηση στη πρωτεύουσα και τη πιο σημαντική πόλη της Σικελίας, το Παλέρμο. Θα ξεκινήσουμε με το εντυπωσιακά εξωτερικά Καθεδρικό ναό με τους τάφους των Βασιλέων, όπου ξεπροβάλλει μοναδικά ανάμεσα στα στενά δρομάκια, ένα περίτεχνο κτίριο με πολλά σκαλίσματα και στριφογυριστούς πύργους. Στη κεντρική πλατεία ξεχωρίζει το νεοκλασικό θέατρο Politeama Garibaldi με πολύ εντυπωσιακή είσοδο, ενώ η πλατεία της Πραιτόριας με πληθώρα από «γυμνά» αγάλματα γύρω από το «σιντριβάνι της ντροπής» όπως αποκαλείται. Επόμενα φημισμένα αξιοθέατα του Παλέρμο αποτελούν το Παλάτσο dei Normanni διακοσμημένο με θαυμάσια βυζαντινά μωσαϊκά και ακόμη ένα από τα μεγαλύτερα θέατρα της Ευρώπης το θέατρο Μασσιμο, καθώς και η γνωστότερη εκκλησία του Παλέρμο Martorana, ένα γοητευτικό «μείγμα» διαφορετικών αρχιτεκτονικών ρυθμών. Τέλος, μερικά χιλιόμετρα νοτιότερα θα συναντήσουμε το Μονρεάλε, για να θαυμάσουμε το Καθεδρικό Ναό, έργο των Νορμανδών κατακτητών του 12ου αιώνα με τα αριστουργηματικά επίχρυσα μωσαϊκά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ δυνατότητα να παρακολουθήσετε την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στον Ιερό ναό του Αγίου Αλεξάνδρου του Μάρτυρα.

3η ημέρα Παλέρμο - Ακράγαντας (ξενάγηση) - Κατάνια

Πρωινό και κατευθυνόμαστε στην πόλη του Ακράγαντος, όπου και η φημισμένη κοιλάδα των Ναών. Η πόλη ιδρύθηκε γύρω στο 580 π.Χ. από αποίκους της Γέλας, που την ονόμασαν Ακράγαντα, όπως τον ομώνυμο ποταμό. Ο Ακράγας αναπτύχθηκε ταχύτατα κι έγινε μια από τις πλουσιότερες και επιφανέστερες ελληνικές αποικίες της «Μεγάλης Ελλάδας». Εδώ θα επισκεφθούμε τον ναό του Διός, τον ναό του Ηρακλέους, τον ναό της Ήρας Λακινίας και βέβαια τον μοναδικό ναό των Διόσκουρων, αντίγραφο του Παρθενώνος, που σώζεται σχεδόν ακέραιος. Αφού ολοκληρώσουμε αυτή την υπέροχη περιήγηση, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την όμορφη Κατάνια. Τακτοποίηση στα δωμάτια & διανυκτέρευση.

4η ημέρα Κατάνια - Συρακούσες (ξενάγηση)

Πρωινό και γνωριμία με τη πόλη της Κατάνια που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO χάρη στην αποκατεστημένη μπαρόκ αρχιτεκτονική της. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το εντυπωσιακό υπαίθριο θέατρο, που αν και λέγεται ελληνικό είναι ουσιαστικά ρωμαϊκό. Θα δούμε ακόμη το κάστρο Ουρσίνο όπου υπήρξε ο χώρος κατοικίας του Φρειδερίκου αλλά και όλων των διαδόχων του. Το θέατρο Μάσιμο Μπελίνι είναι η όπερα της Κατάνια αφιερωμένη στον συνθέτη Bellini, ο οποίος συνέθεσε την περίφημη Norma και την ανέβασε για πρώτη φορά σε αυτό το θέατρο. Θα βρεθούμε στη κεντρική πλατεία της πόλης Πιάτσα ντελ Ντουόμο που στην ανατολική της πλευρά βρίσκεται ο καθεδρικός ναός της πόλης, ενώ στη δεξιά βρίσκεται το Δημαρχείο. Στο σιντριβάνι που υπάρχει στην πλατεία πολύς κόσμος πετάει νομίσματα και κάνει ευχές όπως στη Φοντάνα ντι Τρέβι της Ρώμης. Χρόνος ελεύθερος, μεταφορά και περιήγηση στην πόλη των Συρακουσών και στα μοναδικά μνημεία της καθώς και η σημαντικότερη πόλη της Μεγάλης Ελλάδας και μια από τις σπουδαιότερες αρχαίες ελληνικές πόλεις. Εδώ θα επισκεφθούμε και θα περιηγηθούμε στους αρχαιολογικούς ναούς της Αθηνάς, του Δία & του Απόλλωνα. Εν συνεχεία επισκεπτόμαστε τον αρχαιολογικό χώρο των Συρακουσών, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε τον μεγαλειώδη βωμό του Ιέρωνος Β’ μήκους 200 μέτρων και πλάτους 23, το ρωμαϊκό αμφιθέατρο των Συρακουσών, το Νυμφαίων αλλά και τα λατομεία μέσα στο αρχαιολογικό πάρκο, όπου εργάστηκαν καταναγκαστικά πάνω από 10.000 Αθηναίοι, μετά την ήττα τους στην εκστρατεία της Σικελίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Κατάνια.

5η ημέρα Κατάνια - Ταορμίνα - Αθήνα

Πρωινό και αποχαιρετήστε τη πόλη της Κατάνια αφού προηγουμένως επισκεφτούμε προς την Ταορμίνα, το αρχαίον Ταυρομένιον, την πόλη που αποκαλείται και μπαλκόνι της Σικελίας με τη μοναδική θέα που προσφέρει και τα γραφικά της σοκάκια, μαγαζιά και πλατείες της. Επισκεπτόμαστε το Αρχαίο Θέατρο και λίγος χρόνος ελεύθερος στη διάθεση μας για περιήγηση στην πόλη, πριν τη μεταφορά μας στο αεροδρόμιο για τη πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

Τιμές και Πληροφορίες[+] Άνοιγμα Όλων

ΤΙΜΕΣ
Τιμοκατάλογος 5 ημερών (Sicily Classic)
Διαμονή σας / ξενοδοχεία Αναχωρήσεις Δικλ/Τρικλ Μονό Παιδί
Astoria Palace Palermo 4* Aegean Airlines
05/04
435€ 575€ 405€
Sheraton Catania 4*
Τιμοκατάλογος 5 ημερών (Taormina Style)
Taormina Palace 4* Aegean Airlines
05/04
585€ 725€ 525€
1η ημέρα: Αθήνα – Κατάνια – Αίτνα – Tαορμίνα | 2η ημέρα: Ταορμίνα – Κεφαλού | 3η ημέρα: Ταορμίνα – Κρουαζιέρα στα νησιά του Αιόλου | 4η ημέρα: Ταορμίνα – Συρακούσες – Ορτυγία | 5η ημέρα:  Ταορμίνα – Νάξος – Κατάνια – Αθήνα
Περιλαμβάνονται συνοπτικά (Sicily Classic)

Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Κατάνια-Αθήνα με ειδική ναυλωμένη πτήση AEGEAN Airlines | 2 διαν/σεις με πρωινό μπουφέ στο ξενοδοχείο Astoria Palace 4* ή παρόμοιο στο Παλέρμο | 2 διαν/σεις με πρωινό μπουφέ στο ξενοδοχείο Sheraton 4* ή παρόμοιο στη Κατάνια | Μεταφορές , εκδρομές, περιηγήσεις ως αναλυτικό παραπάνω πρόγραμμα | Ελληνόφωνος ξεναγός σε Παλέρμο, Ακράγαντα & Συρακούσες | κόστος αποσκευής έως 23 κιλά | Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Περιλαμβάνονται συνοπτικά (Taormina Style)

Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Κατάνια-Αθήνα με ειδική ναυλωμένη πτήση της AEGEAN Airlines | 4 διαν/σεις με πρωινό μπουφέ στο ξενοδοχείο Taormina Palace 4* ή παρόμοιο στη Ταορμίνα | Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις ως αναλυτικό παραπάνω πρόγραμμα | Ελληνόφωνος ξεναγός στις Συρακούσες | κρουαζιέρα στα νησιά του Αιόλου | κόστος αποσκευής έως 23 κιλά | Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται στα πιο πάνω πακέτα

Φόροι αεροδρομίων €155 | check points € 25 (πληρωτέα από Αθήνα) | φιλοδωρήματα, αχθοφορικά | είσοδοι μουσείων, μνημείων, αρχαιολογικών χώρων | δημοτικός φόρος πόλεων | Ότι δε αναφέρεται στο πρόγραμμα

Σημείωση

Οι πιο πάνω τιμές είναι τιμές ατόμου και ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων | Η ροή των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα ωράρια πτήσεων και λειτουργίας χώρων και μουσείων | Τα δωμάτια στα ξενοδοχεία παραλαμβάνονται γενικά μετά τις 15.00 και παραδίδονται πριν τις 11.00, την ημέρα της αναχώρησης.

Φόρμα Συμμετοχής

X

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Ευέλικτη Ημερομηνία Αναχώρησης (± 2-3 ημέρες)

Συμπληρώστε όλα τα πεδία με


Επιλογές Δωματίων